Projectleiding

Nieuwsoverzicht Back to news

Uw machine bouwen gebeurt in verschillende fases. Projectleider Mario Hermie zoomt in op de vierde fase: de projectleiding.

Als projectleider ligt het volledige beheer van een project in mijn handen. Ik krijg hiervoor veel vrijheid. Maar dat maakt natuurlijk ook dat ik de eindverantwoordelijkheid draag.

Ik ben tijdens zowat alle fases aan zet. Er zijn twee grote constanten in mijn werk: coördinatie en communicatie. Toch verschilt de inhoud van mijn job sterk naargelang de fase waarin het project zich bevindt.

Tijdens de offertefase bijvoorbeeld, zit ik mee rond tafel voor de conceptbepaling. Ik leg ook mee de basis van de werkingsprincipes van de te ontwikkelen machine.

Zoals elke collega-projectleider ben ik ook actief geweest als ontwerp engineer. Die ervaring is van goudwaarde om die werkingsprincipes vorm te geven. Zo kan ik een goede keuze maken tussen de te verwerken onderdelen en de leveranciers. Daarnaast ondersteun ik onze verkoopsafdeling bij het maken van calculaties. De coördinatie houdt ook in dat ik het project inplan voor uitvoering. En dat ik leiding en ondersteuning geef aan het projectteam.

“Ik krijg veel vrijheid om mijn eigen keuzes te maken.”
Mario Hermie
– Projectleider
Tijdens de uitvoering zelf waak ik over de technische en budgettaire aspecten. En sta ik in voor een duidelijke communicatie met de klant in kwestie. Eens de machine klaar is, zorg ik voor de kers op de taart door het opstellen van de opleveringsdocumenten, het technisch constructiedossier, en het CE-certificaat.