IMA Maldegem en Beringen worden autonome bedrijven

Nieuwsoverzicht Back to news
29-jaar

Automatiseringsbedrijf en machinebouwer IMA nv, met vestigingen in Beringen en Maldegem, gaat voortaan als twee zelfstandige entiteiten verder. De focus blijft dezelfde, maar de Limburgse en Oost-Vlaamse vestigingen willen meer hun eigen accenten leggen. Ze gaan in de beste verstandhouding elk hun eigen weg. De officiële splitsing gebeurt op 1 januari 2021.

Bart Aerens en Mario Hermie, de huidige managers van de vestiging in Maldegem, zullen het bedrijf in Maldegem verderzetten onder de naam IMA en telt 17 medewerkers. De vestiging in Beringen krijgt een nieuwe naam, namelijk VINTIV, en zal verder geleid worden door Johan Doucé, Steven Geudens en Joris Ceyssens. VINTIV telt 40 medewerkers.

Zelfde focus, andere accenten
“Ons bedrijf en de competitieve markt zijn continu in volle ontwikkeling”, stellen de vijf huidige aandeelhouders van IMA unaniem, “Door deze evolutie hebben onze twee sites elk hun specifieke behoeftes en willen ze eigen accenten kunnen leggen.”
De splitsing geeft beide bedrijven alvast de kans om een afzonderlijke missie, visie, strategie en organisatie uit te rollen. Zo krijgt elke vestiging maximale kansen om zich verder te ontplooien. Beide teams benadrukken dat ze in de beste verstandhouding elk hun eigen weg gaan.

Hoge toegevoegde waarde
Zeker in deze tijd ervaren beide bedrijven de kracht van een erg persoonlijke benadering van haar klanten. Als innovatieve bedrijven creëert deze manier van werken een hoge toegevoegde waarde voor de klanten, en dat in verschillende sectoren.

Over IMA
IMA ontstond in 1987 in Houthalen als een spin-off van een leverancier van in bedrijfsbenodigdheden IMES. 33 jaar later beschikt IMA over twee vestigingen: Beringen en Maldegem die een geconsolideerde omzet van 10 miljoen euro vertegenwoordigen. Met het oog op een volledige verzelfstandiging van IMA vond in 2017 al een management buy-out plaats, waardoor de directie ook eigenaar werd van het bedrijf. De splitsing van de vestigingen Maldegem en Beringen is vandaag de laatste stap in dit traject. Beiden blijven focussen op het ontwikkelen en bouwen van machines op maat en het automatiseren van productieprocessen.

Contact
Heeft u vragen over dit persbericht? Neem gerust contact op met
• Joris Ceyssens, Director VINTIV, T 0473 73 88 03, E. Joris.Ceyssens@vintiv.be
• Bart Aerens, Director IMA , T 050 38 56 66, E. Bart.Aerens@ima-nv.be