Cases

Laser CladdingCase

Klant: Laser Cladding Venture

Dienst: Machinebouw

Sector: Industriële oppervlaktebehandeling

Cases

Laser CladdingCase

Client: Laser Cladding Venture

Service: Machinebouw

Sector: Industriële oppervlaktebehandeling

Laser Cladding

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Al gehoord van laser cladding? Dat is een nieuwe techniek voor oppervlaktebehandeling, 3D-printing en om herstellingen uit te voeren.

De ontwikkelaar van dit procedé is Laser Cladding Venture, een spin-off van VITO. Zij stellen deze dienst ter beschikking van de industrie. Hun missie: grote slijtagegevoelige onderdelen behandelen. Denk aan walsrollen, baggertanden, hydraulische cilinders en turbines. Zo maken ze die componenten klaar voor een lang en duurzaam leven.

Maar de flexibiliteit van hun aanbod kwam in het gedrang. De claddingrobot weegt namelijk anderhalve ton en was verankerd in de grond. Daardoor was de installatie erg statisch. Om grotere onderdelen te behandelen, moest de robot bewegingsvrijheid hebben. Zo kwamen wij aan zet.

Oplossing

Om de activiteiten efficiënter te laten verlopen, klopte LCV bij ons aan om een machine op maat te ontwikkelen. Zodat hun bestaande robot vrijer kon bewegen. Er was nood aan een robottrack, een product support chassis en uiteraard een perfecte user interface en proceskennis. Het doel: een langer bereik en een constante laagdikte voor het lasercladden.

Besparing

Het resultaat: een installatie die dankzij een nieuwe geleiding ook langs zijn lineaire as kan bewegen en dus ook grotere onderdelen kan behandelen.

Vragen over machinebouw?

Joris helpt u graag verder!

T 011 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions about Machine building?

Joris will gladly help you!

T +32 (0)11 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Ask a question