Cases

Scandinavian Tobacco GroupCase

Klant: Scandinavian Tobacco Group

Dienst: Machinebouw

Sector: Tabak

Cases

Scandinavian Tobacco GroupCase

Client: Scandinavian Tobacco Group

Service: Machinebouw

Sector: Tabak

Scandinavian Tobacco Group

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Scandinavian Tobacco Group is een internationale producent van sigaren en tabaksproducten. Hun site in Lummen maakt sigaren en cigarillo’s voor verschillende merken als Mercator en La Paz.

STG was op zoek naar een oplossing om een custom logo aan te brengen op bepaalde gamma’s van sigaren. De machine moest tegelijk mobiel zijn en makkelijk te integreren op hun bestaande productielijnen.

Daarnaast wilden ze een oplossing om alle sigaren in dezelfde oriëntatie van de band te laten rollen. Nu wees steeds één helft een andere richting uit. In hun set-up is het zo dat de sigaren versneden worden: het product wordt in één lengte gefabriceerd en vervolgens verdeelt een snijmachine de lange sigaar in twee. Hierdoor rolden de sigaren dan ook in tegengestelde richting van de band. Waardoor de operator de helft van de sigaren moest oppakken en omdraaien.

Samengevat: engineer en bouw een mobiele machine die op één minuut 1.200 sigaren kan laseren en draaien.

Oplossing

Om het logo aan te brengen op de sigaren kozen we voor lasertechnologie. Lasers zijn snel, precies, onderhoudsvriendelijk en kunnen alle vormen branden. Zes laserkoppen – drie boven en drie onder – garanderen dat eender welk logo op 180° rond de sigaar kan gebrand worden.

De mobiele installatie is makkelijk verplaatsbaar en eenvoudig aan te sluiten achteraan elke lijn. De aandrijving gebeurt door de motor te koppelen aan de motor van de moederlijn.

Om de sigaren te draaien, waren er verschillende pistes. Wij kozen voor een chute – een soort glijbaan. Zo’n systeem garandeert dat de sigaren gecontroleerd vallen, met genoeg ondersteuning, maar zonder te veel frictie. Zo garanderen we dat de producten steeds de juiste oriëntatie hebben.

Resultaat

Een machine die nauwkeurig het logo op sigaren lasert aan hoge snelheid en inzetbaar is op elke lijn. En die de efficiëntie en ergonomie verhoogt doordat de operator een vermoeiende handeling uitspaart.

Vragen over machinebouw?

Joris helpt u graag verder!

T 011 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions about Machine building?

Joris will gladly help you!

T +32 (0)11 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Ask a question