Cases

Quality & testCase

Klant: Reynaers Aluminium

Dienst: Machinebouw

Sector: Productie aluminum ramen

Cases

Quality & testCase

Client: Reynaers Aluminium

Service: Machinebouw

Sector: Productie aluminum ramen

Quality and test case

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Reynaers Aluminium, opgericht in 1965, is uitgegroeid tot een internationale en leidinggevende ontwikkelaar van architecturale aluminiumsystemen voor (schuif)ramen, deuren, glasgevels, veranda’s, zonweringen en zoveel meer. In een eigen testcentrum worden al hun systemen uitgebreid getest en gecertifieerd. Het resultaat? Zo voldoen ze aan de geldende Europese en internationale normen op vlak van comfort, veiligheid, design en energie-efficiëntie. Hierna worden ze toegepast door klanten voor bouwprojecten wereldwijd.

Reynaers Aluminium klopte bij ons aan met de vraag om een nieuwe machine te ontwikkelen voor het testen van de duurzaamheid en rolweerstand van schuifdeurcomponenten. Bijkomend moesten zowel de belasting als de snelheid ingesteld kunnen worden en was een uitgebreide functionaliteit van datalogging en datatrending eveneens een vereiste.

Oplossing

De oplossing? We ontwikkelden een machine met een slede, die het test sample pneumatisch kan belasten tot 1000kg en vervolgens 3m kan voort- bewegen met een elektromotor. Een uitrusting met nauwkeurige meetsystemen laat de machine zowel de belasting als de wrijvingsweerstand meten. Via de op maat gemaakte gebruikersinterface zijn de testparameters (bijv. belasting, snelheid, versnelling, slaglengte, aantal cycli, …) eenvoudig instelbaar en aanpasbaar. Hierdoor kan de gebruiker zelf verschillende testprogramma’s aanmaken. Daarnaast is ook de correctheid en de reproduceerbaarheid van de meetgegevens erg belangrijk, daarom werd er extra aandacht besteed aan een eenvoudige kalibratie van het meetsysteem. Bijkomend bestaat de mogelijkheid om rapporten te genereren en is er een link met de netwerkinfrastructuur van Reynaers Aluminium.

Besparing

Reynaers wil het verschil maken in de ramen- en deurenwereld door enkel hoog- staande, kwalitatieve producten af te leveren. Door deze testmachine kunnen ze reeds in de prille ontwikkelingsfase kritische componenten testen. Hierdoor kunnen de nodige aanpassingen in een vroeg stadium doorgevoerd worden, wat een duidelijke besparing opbrengt in de ontwikkeling. Maar nog belangrijker: zo kan Reynaers kwalitatieve producten ontwikkelen conform de Europese richtlijn voor bouwproducten!

Vragen over machinebouw?

Joris helpt u graag verder!

T 011 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions about Machine building?

Joris will gladly help you!

T +32 (0)11 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Ask a question