Cases

Upgrade extrusielijnenCase

Klant: Viscofan

Dienst: Retrofit

Sector: Voeding

Cases

Upgrade extrusielijnenCase

Client: Viscofan

Service: Retrofit

Sector: Voeding

Viscofan

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Viscofan maakt omhulsels voor vleesproducten. Concreter: het velletje rond bijvoorbeeld een worst, dat het vlees vers en sappig houdt. Het Hasseltse bedrijf heeft verschillende extrusielijnen die instaan voor de productie van de omhulsels. Kleine aandrijfrollen duwen de hulzen voort over de lijn, van handeling tot handeling.

Het is belangrijk dat de motoren die die rollen aansturen perfect gesynchroniseerd zijn. Door de verouderde sturing was dat geen sinecure. Daarnaast liet ook de meetbaarheid en de gebruikersinterface van de lijnen te wensen over. Bij stilstanden was het niet altijd duidelijk waar het probleem precies zat.

Aan ons om daar verandering in te brengen met een upgrade van hun extrusielijnen.

Oplossing

Een upgrade van extrusielijn per extrusielijn. We vervingen de motoren door betere en energiezuinigere alternatieven. De oude aanstuurborden maakten plaats voor een volledig nieuwe sturing. Die maakt het eenvoudiger om de toerentallen van de motoren op mekaar af te stemmen.

Dankzij die nieuwe sturing kunnen de lijnen met elkaar communiceren. In combinatie met de nodige sensoren is alles meetbaar en dus transparant.

We implementeerden ook een nieuwe gebruikersinterface. Geen tuimelschakelaars en kleine digits meer, maar duidelijke displays. De pinchmeters en toerentellers van vroeger vervingen we door een tv-scherm. Daarop lezen de operatoren alle belangrijke data snel en eenvoudig af: wat is de lijnsnelheid? Hoe zit het met de temperaturen van de motoren?

Resultaat

Door de update van de extrusielijnen zijn ze veiliger, leveren ze een product af van betere kwaliteit , verbruiken ze minder én zijn ze gebruiksvriendelijker. En is het productieproces zelf volledig meetbaar.

Vragen over machinebouw?

Joris helpt u graag verder!

T 011 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions about Machine building?

Joris will gladly help you!

T +32 (0)11 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Ask a question