Cases

Het perfecte tandwiel voor VCSTCase

Klant: VCST

Dienst: Machinebouw

Sector: Automotive

Cases

Het perfecte tandwiel voor VCSTCase

Client: VCST

Service: Machinebouw

Sector: Automotive

vcst

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Wij kregen de vraag om een nieuwe assemblage- en testmachine te ontwikkelen en te bouwen. De machine moest in staat zijn om een tandwiel samen te stellen uit twee onderdelen. Deze twee precisie-onderdelen dienen met elkaar verbonden te worden via een bajonetsluiting, waarvan het nodige koppel voor assemblage een handmatige assemblage niet toelaat.

Iedere samenstelling dient volledig traceerbaar te zijn: zowel visueel, serienummermatig als op vlak van verkregen testresultaten.

Na de assemblage dient de installatie automatisch een koppeltest uit te voeren om de goede werking van de samenbouw te kunnen garanderen.

De machine dient flexibel en gemakkelijk instelbaar te zijn, en moet een hoog volume aan tandwielen automatisch kunnen verwerken.

Oplossing

Wij ontwikkelden en bouwden een machine welke sequentieel volgende taken uitvoert: de onderdelen worden via een transportband toegevoerd en gesepareerd. Via manipulatoren worden de onderdelen aangeboden aan twee camera-inspectiesystemen. Deze camerasystemen maken foto’s van iedere component en herkennen via OCR de nummermarkering van de onderdelen. Later wordt deze data gekoppeld aan de productie- en meetdata en aansluitend opgeslagen op het netwerk. Dit garandeert een volledige traceerbaarheid van de verschillende onderdelen en hun correcte samenbouw.

Beide onderdelen worden door middel van een robot in het assemblagestation gebracht waarna een servo-aangedreven as, via manipulatie van de bajonetsluiting, de samenbouw van de twee onderdelen tot stand brengt.

Na de assemblage transporteert de robot het samengebouwde tandwiel naar een geïntegreerd teststation. Dit station controleert de uitlijning en meet het koppel van de samenbouw.

De gegenereerde data (dimensies, serienummers, opgewekt koppel,…) worden samen met gemaakte foto’s van de subonderdelen redundant op de server opgeslagen onder de overeenkomstige samenbouw

Producten die niet voldoen aan de vooropgestelde criteria worden verwijderd via een NIO-transportband.

Besparing

Dankzij deze machine beschikt VCST over een automatische assemblagemachine die de vooropgestelde assemblage foutloos uitvoert binnen de gevraagde cyclustijd. Verder garandeert de installatie de hoge kwaliteit van de producten en verzekert ze met een 100% kwaliteitscontrole de reputatie van VCST als kwalitatieve fabrikant.

Vragen over machinebouw?

Joris helpt u graag verder!

T 011 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions about Machine building?

Joris will gladly help you!

T +32 (0)11 52 02 12
E sales@ima-nv.be
Ask a question