Projectleiding: de vierde stap in de bouw van een machine

Nieuwsoverzicht Back to news
projectleiding

Uw machine bouwen, gebeurt in verschillende fases. Projectleider Mario Hermie zoomt in op de vierde stap: de projectleiding.

Al moeten we toegeven dat het een beetje vals spelen is. Projectleiding is niet te vatten in één of tijdens een bepaalde stap. “Als projectleider ligt namelijk het volledige beheer van een project in mijn handen.  Ik ben tijdens zowat alle fases aan zet. Er zijn twee grote constanten in mijn werk: coördinatie en communicatie. Toch verschilt de inhoud van mijn job sterk naargelang de fase waarin het project zich bevindt.”

“Tijdens de offertefase bijvoorbeeld, zit ik mee rond tafel voor de conceptbepaling. Ik leg ook mee de basis van de werkingsprincipes van de te ontwikkelen machine.”

“Ik ben zowat tijdens alle fases aan zet.”
Projectleider Mario Hermie

“Zoals elke collega-projectleider ben ik ook actief geweest als ontwerp engineer. Die ervaring is van goudwaarde om die werkingsprincipes vorm te geven. Zo kan ik een goede keuze maken tussen de te verwerken onderdelen en de leveranciers. Daarnaast ondersteun ik onze verkoopafdeling bij het maken van calculaties. De coördinatie houdt ook in dat ik het project inplan voor uitvoering. En dat ik leiding en ondersteuning geef aan het projectteam.”

“Tijdens de uitvoering zelf waak ik over de technische en budgettaire aspecten. En sta ik in voor een duidelijke communicatie met de klant in kwestie. Eens de machine klaar is, zorg ik voor de kers op de taart door het opstellen van de opleveringsdocumenten, het technisch constructiedossier, en het CE-certificaat.”