Cases

DRUKKERIJ VERSTRAETECase

Klant: DRUKKERIJ VERSTRAETE

Dienst: Automation

Sector: Grafisch

Cases

DRUKKERIJ VERSTRAETECase

Client: DRUKKERIJ VERSTRAETE

Service: Automation

Sector: Grafisch

verstraete

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Drukkerij Verstraete drukt 20 miljoen polypropyleen (PP) labels per dag die geleverd worden aan spuitgieterijen en blaasgieterijen actief in de verpakkingsindustrie. Via de techniek van in mould labeling (IML) versmelten de etiketten met een plastic verpakking. Het produceren van in mould labels vereist een ruime kennis en ervaring die Drukkerij Verstraete samen met zijn 280 hoogopgeleide en professionele medewerkers tot een wereldspeler maakt.

Drukkerij Verstraete beoogde een verhoging van de snelheid voor het stansen van grote etiketten (385 x 180), gecombineerd met een sterke afbouw van de bestaande arbeidsintensieve manuele manipulaties tijdens dit verwerkingsproces, en besliste om deze complexe opdracht toe te vertrouwen aan IMA.

Oplossing

IMA heeft volgende oplossing uitgewerkt:

  • De bedrukte polypropyleenstroken worden door servogestuurde pushers formaatafhankelijk naar de juiste positie aan het snijmes gebracht.

  • Vervolgens worden de stroken maatvast in rechthoekige pakken (750 etiketten/pak) gesneden, door toepassing van een hydraulisch aangedreven mes en aandrukker.

  • Servogestuurde pushers transporteren de gesneden pakken naar de stansmachine, die 200.000 etiketten/uur snijdt dankzij een combinatie van pneumatische en hydraulische bewegingen voor het stansen in 2 niveaus, en waarbij de gestelde tolerantie wordt gegarandeerd door een bijkomende centreermodule.

  • Na het stansen worden er 1 of 2 omsnoeringen aangebracht afhankelijk van de etiketsoort.

  • Dankzij de automatische instelbaarheid van de machine en de snelle wisseling van stansmessen kan Drukkerij Verstraete vlot omstellen naar andere types.

Koen Verstraete, general manager van Drukkerij Verstraete:
“Het project dat samen met IMA werd opgestart is voor DV een belangrijke stap in de verdere automatisatie van ons productieproces. DV is tevreden over de samenwerking met IMA en zal dan ook hen als partner aanduiden in het zoeken naar unieke verbeteringsprocessen.”

Verdere informatie over dit project kan u bekomen bij Bart Aerens op het nummer 050 38 56 66 of op www.machinebouw.be.

Besparing

Deze investering heeft voor Drukke­rij Verstraete geleid tot een vervier­voudiging van de productiviteit.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question