Bio-Rad RSL: partner aan het woord

Nieuwsoverzicht Back to news

Partner aan het woord

Bio-Rad RSL is een Belgische productie- en onderzoekseenheid binnen de Bio-Rad Klinische Diagnostica groep. RSL is gespecialiseerd in het produceren van HPLC toebehoren gebruikt in diagnostica kits, waarbij de productie van harsen en HPLC kolommen en cartridges centraal staat. Dr. Chris Dewaele, general manager van Bio-Rad RSL, geeft graag meer uitleg.

Bio-Rad RSL produceert cartridges voor het bepalen van de suikerspiegel van diabetespatiënten. Het produceren van deze cartridges gebeurt onder hoge druk, waarbij ze gevuld worden met een unieke vloeistof-korrelsuspensie. “Reeds in 2007 werd de productie van de cartridges door IMA geautomatiseerd.”, vertelt Chris Dewaele. “Voordien gebeurde het aanbrengen, vullen en doseren ervan volledig manueel, waarna ze automatisch geperst werden in 20 stations, bediend door 10 operatoren.” De investering in een machine heeft voor Bio-Rad niet alleen geleid tot een continue daling van de kostprijs, maar ook voor een aanzienlijke verhoging van de productkwaliteit in vergelijking met de eerdere, handmatige processen.

NIEUWE PRODUCTEISEN

Naast een capaciteitsverhoging werden er nieuwe producteisen gesteld en een verbetering van identificatie op 2D-barcoding moest doorgevoerd worden, werd het tijd voor een nieuwe machine. “Hierbij stond IMA in voor het volledig mechanisch ontwerp, machinedesign volgens de laatste stand der techniek, het elektrisch ontwerp en het schrijven van de specifieke machinesoftware. Verder werd de nieuwe machine uitgerust met een nieuw data-logging systeem.”, verklaart Chris Dewaele.

VLOTTE SAMENWERKING

De samenwerking tussen IMA en Bio-Rad RSL is, gegeven de complexiteit van het project, optimaal verlopen. Zowel naar creativiteit als naar tijdsverloop toe. “We zijn ervan overtuigd dat door het gebruik van deze machine niet alleen onze productiviteit, maar ook de kwaliteit van onze producten stijgt.”, glundert Chris Dewaele.