De man die alle projecten in balans houdt

Nieuwsoverzicht Back to news

In de Mens achter de machine laten we onze medewerkers aan het woord. Over hun werk bij IMA, de collega’s en wat hen bezighoudt na de werkuren. We vragen hen ook om te poseren met een voorwerp dat typisch is voor hun job. Projectmanager Gregory bracht een weegschaal mee.

Alles in balans, dat is typisch Gregory. “Ik ben inderdaad altijd op zoek naar evenwicht: tussen engineering en montage, tussen voor- en nadelen, tussen de wensen van de klant en de mogelijkheden van IMA, en natuurlijk houd ik ook budget en timing nauwlettend in de gaten.”

Waarom koos je voor machinebouw?

“De interesse voor machines had ik al als kind. Het enthousiasme voor techniek, en hoe dingen kunnen automatiseren, heb ik van mijn vader, een burgerlijk ingenieur. Na mijn studies ‘bachelor in ontwerp- en productietechnologie’ kon ik direct aan de slag als consultant in engineering. Zo kwam ik, onder andere, bij Daikin en bij Barco terecht. Daar besliste ik om nog een masterdiploma te halen. Die studie heb ik gecombineerd met mijn job als consultant. Ja, dat waren vier pittige jaren!”

Toen Gregory verhuisde naar de regio Maldegem kreeg hij IMA in het vizier. Hij solliciteerde spontaan en, al was er op dat moment geen job beschikbaar, er was wederzijds wel duidelijk een klik. “En Bart (Aerens, managing director IMA) nam enige tijd later effectief contact op. Om de werkwijze van IMA volledig te doorgronden, startte ik als mechanical engineer, een interessante ervaring waarbij ik steeds meer verantwoordelijkheid opnam. Bij IMA vond ik het beste van twee werelden: een vast bedrijf, en een variatie aan sectoren en klanten.” In één jaar tijd groeide Gregory door tot veelzijdig projectmanager en nu leidt hij projecten voor, onder meer, Recticel, Polytec, Total, Vlevy, en… zijn voormalige opdrachtgevers Barco en Daikin!

Collega’s omschrijven Gregory als een ‘betrokken projectleider’. Zit hij niet aan zijn bureau? Dan vind je Gregory gegarandeerd in het atelier waar hij nog steeds meedenkt met de automation engineers of een montage van nabij opvolgt. “Dat vind ik één van de leukste dingen aan mijn job”, aldus Gregory, “dat ik een project in alle fases kan volgen, van idee tot oplevering. Die diversiteit houdt het boeiend. Als projectmanager werk je aan verschillende projecten tegelijk, elke klant en collega heeft een verschillend profiel. Je moet verschillende petjes kunnen opzetten, want het gaat telkens om een andere redenering.”

Dat Gregory hier helemaal op zijn plek zit, blijkt niet alleen uit zijn professioneel engagement, maar ook uit de nevenactiviteiten die hij voor het team organiseert: een initiatie boksen, een partijtje padel, wakeboarden, lopen, … Als avontuurlijke sportman zorgt Gregory ervoor dat ook de collega’s hun grenzen blijven verleggen!

Bij IMA vond ik het beste van twee werelden: een vast bedrijf, en een variatie aan sectoren en klanten.

–> Ook enthousiast over een job als projectmanager? Bekijk dan zeker onze vacature!