IMA DOOR DE OGEN VAN ANOUK

Nieuwsoverzicht Back to news

Anouk Hautekiet – 17 jaar – 6e jaar Industriële Wetenschappen @Richtpunt Campus Eeklo

Een weekje stage bij IMA

7-11Maart 2022

MAANDAG – IMA TOUR

Na een hartelijk onthaal door Céline (Business Developer) en Caroline (Finance-HR Officer) kreeg ik een rondleiding in het bedrijf. Zo ontmoette ik iedereen en leerde ik de verschillende functies kennen. Céline had speciaal voor mij een gepersonaliseerde weekplanning voorbereid. Ik kon direct aan de slag met de salestaak die ze voor mij voorzien hadden.

DINSDAG – MECHANICAL, HARDWARE & AUTOMATION ENGINEERING

In de voormiddag nam ik deel aan 2 vergaderingen met Mario, een van de projectleiders. In de eerste vergadering werd een bestaand project besproken met een van de tekenaars, Geert. De tweede vergadering ging over een potentieel project met de andere projectleiders. In de namiddag volgde ik Toby de Hardware Engineer, die mij alle aspecten van zijn job liet zien, van zowel het EPLAN gedeelte tot de effectieve uitwerking in het atelier.

Daarna nam ik even een kijkje bij Nils die het laswerk verzorgt voor IMA. Vervolgens volgde ik stagiair Brecht, student aan de HOGent richting elektromechanica-automatisatie. Hij was in het atelier net een onderdeel aan het testen voor een bepaalde machine in opbouw, en ik mocht hem hier in bijstaan. In tegenstelling tot mij mag hij 13 weken op IMA vertoeven.

WOENSDAG – ADMINISTRATION IS THE KEY TO EVERYTHING

Vandaag maakten Jenna, de Administrative Assistant, en Caroline, de Finance-HR Officer me wegwijs in de administratieve kant van het bedrijf. Bij Jenna kwam ik alles te weten over het aankoopproces en de registratie hiervan in hun ERP-systeem. Daarna dompelde Caroline mij onder in haar wereld van Finance & HR… Ik ga me toch bij het technische houden. 😉

DONDERDAG – TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK

Meehelpen in het atelier, Anouk? Geen probleem, werkschoenen aan, richting Benjamin de Team Leader Assembly. Eerst mocht ik Nils helpen met het maken van een zender en ontvanger, een onderdeel van de visie in deze machine. Aan de hand van de technische tekeningen was ons onderdeel in no-time klaar. Vervolgens heb ik samen met Lennert, een van de Mechanische Monteurs, een deel van het safety-hekwerk geplaatst voor diezelfde machine. Als laatste heb ik dan nog enkele drukknoppen (bv. Noodstop) in elkaar gestoken zodat de elektrische monteur deze morgen kan aansluiten. Door de diversiteit aan werk is een dag in het atelier nooit saai!

VRIJDAG – FACTORY ACCEPTANCE TEST

Tijdens mijn laatste dag mocht ik bij Automation Engineer Silas een interne FAT bijwonen, dit is het doortesten van een machine. Dit is nodig bij prototype machines, want wat je op papier zet moet je ook echt tot leven kunnen brengen.

INTERNSHIP-ADVISER REVIEW

Op IMA voel je je direct thuis, er heerst hier een supertoffe en aangename sfeer. Over “bazen” wordt hier ook niet gesproken, maar gewoon over Bart en Mario. Door mijn ervaringen die ik deze week heb opgedaan zie ik mezelf wel werken in de machinebouw, bijvoorbeeld als Projectleider. IMA blijft in mijn achterhoofd zitten en ik kan alleen maar mensen aanmoedigen om hier te komen werken.

 

“Anouk ontdekte IMA en IMA ontdekte Anouk, in 1 week tijd bewees ze dat ze het IMA-DNA in zich heeft. Een enthousiaste dame met heel wat in haar mars, ik hoop dat ze als vrouw de uitdaging aangaat om een meerwaarde te bieden in de wereld van techniek.” – Céline Huysman – Business Developer @IMA