Machine retrofitting is meer dan alleen ombouwen

Nieuwsoverzicht Back to news
Machine retrofitting: denk ook aan uw spare parts management

U bent eruit. Voor uw machinepark is retrofitting een logischere keuze dan te investeren in een nieuwe machine. U hebt misschien ook al een bedrijf in gedachte die die ombouw voor u kan uitvoeren. Ons advies: kaart het onderwerp spare parts aan. En vraag om een zicht op het latere onderhoud. Pas dan heeft u volledige gemoedsrust.

Het absolute minimum voor spare parts management is een overzicht van alle gebruikte componenten voor de machine retrofitting zelf.

Nog beter is het als de uitvoerder dat overzicht gebruikt om samen mét u en vóór u een kritische spare partlijst op te stellen. Zo’n lijst is het resultaat van een risicoanalyse. We analyseren

  • welke kritische componenten aanwezig zijn,
  • wat het gevolg kan zijn van een defect aan deze componenten. Denk bijvoorbeeld aan schade, productieverlies…
  • en de duur vooraleer dit defect kan verholpen worden.
Inventarisatie

Zo krijgen we een zicht op welke onderdelen kritisch zijn voor de werking van uw machine. Als de riem van de hoofdaandrijving kapotgaat, krijgt u uw machine niet meer aan de praat. Dat is van een andere orde dan een signalisatielampje dat niet meer flikkert. Als u het vergelijkt met uw auto: met een defecte richtingaanwijzer kan u nog rijden. Met een defecte stuurinrichting is het game over.

Wij maken bij elke machine retrofitting een inventarisatie van de cruciale componenten versus de minder belangrijke. Pneumatisch, mechanisch én elektrisch. En leggen daarlangs de levertijden die u voor die onderdelen moet incalculeren: wordt component x binnen de dag geleverd of is het een week wachten?

Zo helpen we u om een efficiënte stock aan te leggen. Want uiteraard kan het niet de bedoeling zijn om élk onderdeel in voorraad te hebben.

Onderhoud

Daarnaast geven we u ook een overzicht van welke onderhoudswerken wanneer dienen uitgevoerd te worden. En wat u dan precies moet doen. Zo kan u meteen inschatten of u dat aan uw eigen techniekers overlaat of dat wij dat voor onze rekening dienen te nemen.

Want regelmatig onderhoud in combinatie met een goed spare management systeem is nog altijd de beste garantie op een minimale down time.

Machine retrofitting: conclusie?

Als u de stap zet naar machine retrofitting: doe het dan meteen goed. Bij ons heeft u volledige gemoedsrust: van het voortraject tot het spare parts management. Meer weten?