Machinebouw blijft boeiend

Nieuwsoverzicht Back to news

In Mens achter de machine laten we onze medewerkers aan het woord. Over hun werk hier, de collega’s en wat hen bezighoudt na de werkuren. We vragen hen ook om te poseren met een voorwerp dat typisch is voor hun job. Dit keer zetten we Bart Aerens, onze Managing Director, in de spotlight. Hij bracht een verrekijker mee.

Waarom ik voor een verrekijker kies? Het symboliseert scherpte en creativiteit, toont het ongeziene en helpt onszelf, als mens én bedrijf heruitvinden. Inderdaad, een bedrijf managen is veel meer dan delegeren. Het is leren, integreren en inspireren op maat van de medewerkers en klanten. Samen kijken naar welke richting we uit willen en waar we toe in staat zijn. Dat is het mooiste aan mijn job.

Machinebouw blijft me boeien en fascineren. Niets zo mooi als in een offertefase oplossingen bedenken en die in gedachten al zien werken. De lancering van een project en onze mensen die dat effectief mogen creëren en bouwen, daar krijg ik nog steeds kippenvel van! Ja, zelfs na al die jaren.

“Nog elke keer is het lanceren van een project een kippenvelmoment.”

Wij maken machines die nog niet bestaan, hoe plak je daar dan een vaste prijs op? Collega’s helpen hier aan mee, en ik ben me ervan bewust dat dit behoorlijk wat druk op hen legt. Daarom neem ik steeds de eindverantwoordelijkheid, al ben ik geen fan van dat woord. Ik verkies om als klankbord te fungeren tussen de medewerkers, mezelf en de klanten.

Dat ik het hele traject afliep in prototypemachinebouw – van mechanical en hardware engineer tot technisch-commercieel projectleider – geeft de klanten snel vertrouwen. Ik weet uit ervaring perfect hoe een machine werkt, welke schroef mist of hoe te lassen. Maar omgaan met medewerkers? Daarvoor heb ik speciaal een managementopleiding gevolgd en veel kunnen leren van de voormalige eigenaar van IMA. Een bedrijf is maar zo sterk als zijn mensen, en ik ben dan ook supertrots op een team als het onze.

De manager achter de machine

Medewerkers zijn geen machines. Voor mij is attitude zo mogelijk nog belangrijker dan technische bagage. Ik stel het welzijn van mijn medewerkers dan ook voorop, steunend op drie pijlers: het gevoel bij hun job, de werksfeer en een marktconforme verloning. Met andere woorden, iedereen moet zich goed en gerespecteerd voelen met daarbij de nodige middelen en materialen. Dat alles zonder het algemeen belang van het bedrijf te verliezen.

Als individu functioneer je bij ons niet, het is als team dat we wonderen voortbrengen voor onze klanten. Ambities, evaluaties, hindernissen, … – professioneel, maar ook privé – ik vind het belangrijk om die dingen bespreekbaar te maken op het werk. Minstens één keer per jaar maak ik met elke medewerker een wandeling in de natuur. Dat zijn waardevolle gesprekken.

 “Een bedrijf is maar zo sterk als zijn mensen, en ik ben dan ook supertrots op een team als het onze.”

Techniek menselijk maken op maat van de klant én menselijke techniekers inzetten? Zeer zeker! Een job die je graag doet, doe je goed en daar varen ook onze klanten wel bij. Zo creëren we een win-winsituatie voor alle partijen.

De droom achter de mens

Ik ben wel competitief ingesteld, ja. In mijn vrije tijd op het tennisterrein, niet dat ik daar nog torenhoge ambities koester. De sfeer onder maten is daar mijn drijfveer. Met IMA liggen nog tal van kansen voor ons. Momenteel zijn er nog volop opportuniteiten in eigen regio, al sluit ik een internationale doorbraak niet uit als de tijd daar rijp voor is. “First we take Maldegem, then we take Berlin!” 😉

YouTube video