Met Caroline loopt het gesmeerd

Nieuwsoverzicht Back to news

In de Mens achter de machine laten we onze medewerkers aan het woord. Over hun werk bij IMA, de collega’s en wat hen bezighoudt na de werkuren. We vragen hen ook om te poseren met een voorwerp dat typisch is voor hun job. Caroline — Finance & HR-Officer — bracht een oliekannetje mee.

Kom je solliciteren bij IMA, dan is de kans groot dat je eerste gesprek met Caroline is. Het personeelsbeleid is één van de vele rollen die Caroline opneemt. Als Finance & HR-Officer switcht ze gezwind tussen de menselijke en de rationale kant van een bedrijf. “Ik zie mezelf als een atypische boekhouder”, klinkt het, “er mag gerust wat schwung inzitten!”

Waarom koos je voor een oliekan?

In mijn functie zou je misschien eerder een rekenmachine verwachten. Maar, nog meer dan om cijfers draait het bij IMA om mensen! Als Finance Officer moet ik uiteraard zorgen dat de boekhouding klopt, maar even belangrijk is dat alles gesmeerd loopt tussen de verschillende afdelingen. Dat is mijn rol als HR-contactpersoon. De olie staat hier symbool voor mijn verbindende functie. Ik ben een teamplayer. Zonder team zou ik deze job zelfs niet kunnen doen!

Hoe verloopt een typische werkdag voor jou?

In mijn dubbele rol als Finance-HR officer heb ik een erg gevarieerde job. Het gaat dan wel voor een groot stuk over boekhouding, maar saai is het nooit op mijn werk! Ik zit niet vastgeroest in die boekhoudfunctie. Elke dag ziet er anders uit.

Het leukste is dat ik zoveel contact heb met de collega’s. We hebben elkaar nodig. De cijfers hangen tenslotte samen met hoe het op de werkvloer loopt. Ik interesseer me voor de projecten en word er dan ook bij betrokken. Zo leer ik elke dag technische aspecten bij. Met die kennis ga ik op zoek naar opportuniteiten waar we met IMA kunnen op inspelen, zowel op finance- als HR-gebied. Daarvoor pik ik informatie op uit nieuwsbrieven en vakliteratuur. Soms ga ik zelfs mee naar een vakbeurs. Zowel in de HR- als financewereld verandert de wetgeving continu. Uiteraard moet ik daar het fijne van weten om correct te werk te gaan.

Meedenken met het bedrijf is een beetje een tweede natuur. Ik krijg hier veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, wat mij de nodige zelfzekerheid geeft om verbetervoorstellen te doen voor onze organisatie.

Dat fameuze IMA-DNA is iets waar we steeds naar op zoek gaan. Het is goed om, naast de payroll voor ons 30-koppig team, ook betrokken te zijn bij de sollicitatieprocedure.

Waarom koos je voor een job in de machinebouw?

Eerlijk? Ik heb niet naar de sector gekeken toen ik werk zocht. Machinebouw, prototypebouw, … dat was voor mij allemaal Chinees. Haha! Maar de klik met het management en de vibe van het team bij de eerste rondleiding hebben mij overtuigd om bij IMA te komen werken.

Nu ik de wereld van machinebouw van binnenuit leer kennen, vind ik het super interessant! Altijd is er iets nieuws. IMA werkt voor verschillende sectoren en gaat bij elke opdracht de uitdaging aan om met innovatieve oplossingen te komen.

Is een machine afgewerkt, dan geeft de projectmanager aan alle collega’s een ‘verstaanbare’ uitleg, die ik altijd met veel interesse volg. Ook zonder technische achtergrond hoor ik er echt bij. De collega’s staan open voor mijn nieuwsgierigheid. Bij elke vraag krijg ik een gepassioneerde uitleg. Zo is mijn interesse in machinebouw eigenlijk versterkt.

Na mijn opleiding handelswetenschappen, afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit, werkte ik achtereenvolgens in een groot boekhoudkantoor en in de HR-wereld. Bij IMA vond ik de perfecte combinatie van beide expertisedomeinen.

Door de klik met het management, het team, open cultuur open communicatie kan ik de big picture zien. Als je ziet wat er allemaal achter die cijfers zit, dan maakt dat het werk veel leuker.

Nog een passende combinatie is de open en sportieve sfeer bij IMA. Je hoeft geen blad voor de mond te nemen, er wordt veel gelachen en op vrijdag ontstaat er al eens spontaan een feestje. We zijn ook al samen gaan padellen, wakeboarden, lopen, …  De collega’s zijn een beetje familie geworden en al zijn we nog steeds maar met 4 ‘zussen’, we staan wel mooi ons mannetje!

Hoe zouden de collega’s onze atypische boekhouder omschrijven, zie het hier:

YouTube video

Zin om ook bij IMA te komen werken? Check onze vacatures of solliciteer spontaan.