Cases

BIO-RAD RSLCase

Klant: BIO-RAD RSL

Dienst: Automation

Sector: Medisch

Cases

BIO-RAD RSLCase

Client: BIO-RAD RSL

Service: Automation

Sector: Medisch

bio-rad 2

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Bio-Rad RSL is een Belgische productie- en onderzoekseenheid binnen de Bio-Rad Klinische Diagnostica groep. RSL is gespecialiseerd in het produceren van HPLC toebehoren gebruikt in diagnostica kits van onder meer diabetes monitoring. Hierbij staat de productie van harsen en HPLC cartridges centraal.
Bio-Rad RSL levert buisvormige cartridges in inox met diameters van ca. 6,35 en 9,525 mm en verschillende lengtes. Elke cartridge krijgt een unieke identificatie mee. De identificatie zelf kan variëren van 1 tot 6 regels. De identificaties worden geschreven in de lengterichting en de regels moeten over de omtrek van de cartridge verdeeld worden. Om de nodige efficiëntie te halen, is het de bedoeling dat de machine een takttijd van 10-12 sec./stuk heeft en 4 uren zelfstandig kan werken (zonder enige manuele handeling).

Oplossing

IMA heeft volgende oplossing uitgewerkt:

• Een trilvuller (Oku) met toevoersysteem om de cartridges juist aan te bieden aan de robot.

• De robot (Epson) neemt de cartridges op en positioneert deze voor de laseretser. Nadien worden ze in een blister geplaatst.

• De laser (Trumpf) etst de tekst in de cartridges. Een robothand met 4 grijpers en sleepkoppeling zorgt ervoor dat de cartridges op de exacte plaats van de omtrek geëtst worden en dit tot maximaal zes regels.

• Een buffer- en aanvoersysteem zorgt voor de aan- en afvoer van de blisters.

• Verder is er een speciale behuizing rond de installatie voorzien, met de nodige toegangsdeuren en controlevensters, die voldoet aan de strengste eisen met betrekking tot de voorschriften in het kader van beveiliging tegen direct en indirect laserlicht.

Dhr. Chris Dewaele, general manager van Bio-Rad RSL meldt:
“Fantastisch te constateren dat de machine al een jaar bijna feilloos geproduceerd heeft. IMA is er in geslaagd om, niet alleen tijdens de ontwikkeling maar ook na de vrijgave, de leveranciers van de belangrijke componenten zoals laseretser en robot op mekaar af te stemmen.”

Verdere informatie over dit project kan u bekomen bij Bart Aerens op het nummer 050 385 666 of op www.machinebouw.be.

Besparing

Door het inzetten van deze laseretser is er geopteerd voor een hoogwaardige beschriftingskwaliteit en een machineautonomie van 4 uren waardoor de efficiëntie en output kon verhoogd worden met … %.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question