Cases

DRUKKERIJ VERSTRAETECase

Klant: DRUKKERIJ VERSTRAETE

Dienst: Automation

Sector: Grafisch

Cases

DRUKKERIJ VERSTRAETECase

Client: DRUKKERIJ VERSTRAETE

Service: Automation

Sector: Grafisch

verstraete 2

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Drukkerij Verstraete drukt 20 miljoen polypropyleen (PP) labels per dag die geleverd worden aan spuitgieterijen en blaasgieterijen actief in de verpakkingsindustrie. Via de techniek van in mould labeling (IML) versmelten de etiketten met een plastic verpakking. Het produceren van in mould labels vereist een ruime kennis en ervaring die Drukkerij Verstraete samen met zijn 280 hoogopgeleide en professionele medewerkers tot een wereldspeler maakt.

De opdracht van Drukkerij Verstraete was om, op zeer korte tijd, via een zo compact mogelijke mobiele automatische bandeermachine een verhoging van de output van de afgewerkte producten te bekomen.

Oplossing

IMA heeft een machine gebouwd met volgende specificaties om zo de vooropgestelde objectieven te bereiken:

  • Omwille van grote productiedruk heeft IMA dit project verwezenlijkt met een doorlooptijd van 9 weken vanaf start engineering tot productie draaien met de machine bij de klant.

  • De bedrukte polypropyleen etiketten worden door een operator in het inlegstation geplaatst.

  • De stapel etiketten wordt op een invoertang gelegd en via een servoslede formaatafhankelijk naar de juiste positie gebracht

  • Een tweede servogestuurde bandeertang neemt de stapel etiketten over en plaatst ze formaatafhankelijk in een bandeertoestel.

  • Afhankelijk van de grootte van de etiketten worden één of meerdere omsnoeringen aangebracht.

  • Na het omsnoeren wordt de gebandeerde stapel uit de machine geduwd op een transportband.

Koen Verstraete, general manager van Drukkerij Verstraete legt uit:
“In onze afdeling in Ursel zijn veel manuele handelingen nodig om de etiketten af te werken. Vandaar het idee om onze efficiëntie te verhogen door deze handelingen deels te automatiseren.
Vanuit de ervaring die wij als labeldrukkerij hebben opgebouwd tijdens andere automatisaties in onze eenheid in Maldegem (o.a. met IMA ) zijn we samen met IMA tot het huidig concept gekomen.
De uitdaging voor IMA was om een zeer compacte machine te bouwen die verplaatsbaar is en om dit op een zo kort mogelijke tijd te realiseren. IMA heeft zeer snel gehandeld en na enkele overlegmomenten kon het concept worden gerealiseerd.
Drukkerij Verstraete is de nummer één in de wereld wat betreft het produceren van labels voor IML toepassingen.
Vandaar is het zeer belangrijk om machines te blijven ontwikkelen die voldoen aan onze noden. Hiervoor is een sterke partner nodig, zoals IMA, die zeer flexibel kan inspelen op deze eisen. Ook service is hierbij zeer belangrijk.”

Verdere informatie over dit project kan u bekomen bij Bart Aerens op het nummer 050 385 666 of op www.machinebouw.be.

Besparing

Dankzij deze machine moet de operator veel minder handelingen doen om een stapel te banderen. Door deze automatisatie verhoogt de output van de afgewerkte producten aanzienlijk.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question