Cases

DuvelCase

Klant: Duvel Moortgat

Dienst: Prototyping

Sector: Food & Drink

Cases

DuvelCase

Client: Duvel Moortgat

Service: Prototyping

Sector: Food & Drink

duvel

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Het project speelt zich af in het logistieke centrum van de brouwerij. Het bier dient te rijpen in een gekoelde logistieke ruimte. In deze ruimte is een optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte cruciaal. Voorheen kon Duvel max 3 paletten met product op elkaar plaatsen. Hierbij heeft IMA 25% meer capaciteit kunnen creëren door het mogelijk te maken om 4 paletten op hoogte te stapelen.

Oplossing

IMA heeft hiervoor een installatie ontworpen waarbij 2 paletten met bakken bier worden ingevoerd via heftruck, vervolgens plaats de machine volautomatisch tussenplaten in mdf op de bovenste laag van de aangeboden palet. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een operator en met een grote nauwkeurigheid (positionering). Na het rijpen komen de gestapelde pallets terug uit de logistieke ruimte, en worden volautomatisch de tussenlagen verwijderd en in buffermagazijn geplaatst om vervolgens weer hergebruikt te worden.

Besparing

IMA heeft hiervoor een oplossing uitgewerkt die volgende technieken bevat:

Positionering, vacuümtechnieken , XZ-manipulator met lange reikwijdte, servotechnieken, extra aandacht voor aanrijbeveiliging en ergonomie van de heftruck chauffeur.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question