Cases

IBC REINIGINGSMACHINECase

Klant: Steuler CTI NV

Dienst: MACHINEBOUW

Sector: CHEMICAL

Cases

IBC REINIGINGSMACHINECase

Client: Steuler CTI NV

Service: MACHINEBOUW

Sector: CHEMICAL

IBC Kuismachine

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

De klant heeft vaten (ook wel IBC containers) die gebruikt worden voor de opslag van een kunststof oplossing. Als deze containers leeg zijn dan moeten die gekuist worden, hiervoor heeft IMA een toepassing ontworpen.

Een extra uitdaging is dat deze reinigingsmachine in een A-TEX zone2 komt te staan, hier mogen enkel elektronische componenten aanwezig zijn die A-TEX zone2 conform zijn zodat ze geen vonkvorming kunnen veroorzaken. Dit zou de machine zeer duur maken dus IMA heeft het anders aangepakt.

Oplossing

IMA ontwikkelde een reinigingsmachine met 1 voeding, volledig pneumatisch (met timers, etc…) waardoor een geen vonkoverslag kan gebeuren, de machine heeft hiervoor ook een A-TEC-keuring.

Als de container leeg is dan wordt deze op de reinigingsmachine geplaatst doormiddel van een heftruck. De machine geeft aan of de container op de juiste plek staat boven de lekbak, pas als hij juist staat zal het werken.

De machine wordt bestuurt door 3 knoppen:

KNOP 1:

1x drukken = Het deksel met de spoelkop gaat in de container en sluit deze dus ook af.

2x drukken = START CYCLUS

Het spoelproduct wordt opgetrokken en door een pomp naar de spoelkop gestuurd. Deze reinigt vervolgens de container voor 300 sec.

Onderaan de container zit een gat waar het vuile product kan uitlopen in een reservoir bestaande uit 3 kamers. In de eerst 2 kamers kan het vuil spoelproduct bezinken zodat uit de 3e kamer proper spoelproduct kan gerecupereerd worden. (ecologische oplossing)

Als laatste stap gaat de reinigingsmachine zichzelf 30sec. droogblazen zodat er geen residu meer in de leidingen zit. De container blijft dan nog 500sec. staan om uit te lekken en dan kan de operator de propere container weer opnemen met de heftruck.

KNOP 2: Het deksel openen en opnieuw naar boven sturen, zodat de container kan verwijderd worden.

KNOP 3: Noodstop – Deze onderbreekt niet alles zoals bij een standaard noodstop maar hij onderbreekt de cyclus op bepaalde punten. Zo kan je bijvoorbeeld nog steeds het deksel met de spoelknop van de container verwijderen.

Meerwaarde

  • De operator heeft minder risico om met het gevaarlijke product in aanraking te komen
  • Minder arbeidsintensief
  • De operator kan intussen iets anders doen
  • Het proces kan veel properder en op een kleiner oppervlak gebeuren

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question