Cases

Integratie stretch hood verpakkingsmachineCase

Klant: Recticel Wevelgem

Dienst: Automation

Sector: Construction

Cases

Integratie stretch hood verpakkingsmachineCase

Client: Recticel Wevelgem

Service: Automation

Sector: Construction

Integratie stretch hood verpakkingsmachine

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

De stretch hood machine voor het inpakken van stapels isolatiepanelen liep niet synchroon met de aanvoer uit de productielijn. Er was een transportsysteem nodig met een snelheid van aanlevering zo dicht mogelijk bij de maximumsnelheid van de stretch hooder. Daarbij is het belangrijk dat de productielijn niet stilgelegd moet worden, ook niet als de verpakkingsmachine even hapert.

Een bijkomende vraag was om occasioneel ook stapels van een andere lijn – met verschillende formaten en gewichten – aan te voeren op het transportsysteem.

Oplossing

IMA verzorgde het design, de bouw en de sturing van een transportsysteem dat in eerste instantie de stapels aanlevert aan dezelfde snelheid van de stretch hood machine.

In geval er een probleem is met de machine kunnen de stapels met één druk op de knop de andere richting uitgestuurd worden. Daar worden ze manueel afgenomen, zodat de productielijn kan blijven draaien. De stapels kunnen later verpakt worden.

Bovendien kan je handmatig stapels van andere productielijnen op het transportsysteem plaatsen om te verpakken.

Meerwaarde

Door toevoeging van deze compleet nieuwe installatie gaan de stapels van de productieband in één beweging naar de stretch hood machine. Tijdens het transport is de stabiliteit van de volumineuze pakken aanzienlijk verhoogd.

In geval van normale productie zijn nu geen manuele verrichtingen meer nodig. Tegelijk biedt het systeem de vrijheid om de stapels even te stockeren of uitzonderlijk stapels van andere lijnen te verpakken.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question