Cases

IMA als SnackmasterCase

Klant: Kellog's/Verhaert

Dienst: Automation

Sector: Food

Cases

IMA als SnackmasterCase

Client: Kellog's/Verhaert

Service: Automation

Sector: Food

IMA als Snackmaster

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Uitdaging

Als de R&D afdeling van chipsfabrikant Pringles nieuwe smaken ontwikkelt, dan worden deze eerst aan een consumentenonderzoek onderworpen. Hiervoor produceren ze stalen met verschillende kruiden en combinaties. De smaken die aanslaan op de markt gaan dan in productie.

Tot nu werden deze stalen hoofdzakelijk manueel gemaakt. Een arbeidsintensief proces waarbij de chips verwarmd werden in een gewone oven, dan op een bandje gelegd waar een klein verdeelsysteem de kruiden strooide en vervolgens moesten die handmatig in doosjes worden gestoken.

YouTube video

Oplossing

IMA & Verhaert ontwierpen een machine die dit alles automatisch doet: de chips worden op de band geplaatst, gekruid en vallen aan het eind in een doosje. Er kan sneller geswitcht worden tussen de smaken en de verwarmtechniek zorgt ervoor dat de smaken beter aangebracht worden.

Extra uitdaging bij het ontwikkelen van een machine voor de voedingsindustrie is de hygiëne. Geen hoekjes en kantjes, dus, want alles moet perfect reinigbaar zijn. Ons ontwerp is makkelijk te demonteren en de meeste stukken passen gewoon in de vaatmachine.

Omdat de machine goed bereikbaar moet zijn, was ook de veiligheid een bijkomend aandachtspunt.

Tim Vandeberghe – R&D Kellog’s – Lead Food Designer:

“Een vlotte en professionele samenwerking tijdens deze coronatijden heeft er mee voor gezorgd dat wij nu veel sneller, accurater en voor grotere hoeveelheden kunnen inspelen op staalaanvragen die nodig zijn voor de ontwikkeling van smaken, consumentenonderzoek, sales doeleinden, enz. We zijn heel tevreden over de kwaliteit, de flexibiliteit en het tijdig afgeleverde werk van IMA. Het IMA-team denkt mee oplossingsgericht en houdt zich aan alle gemaakte afspraken.”

Snackmasters!

Misschien zag jij ook de fabriek van Pringles in het programma snackmasters op VTM? Wij voelen ons alvast de snackmaster in dit project! Bekijk de video.

Meerwaarde

Door deze installatie kan de R&D afdeling sneller en accurater inspelen op staalaanvragen, ook voor grote hoeveelheden. Door de verwarmtechniek worden de kruiden gerichter aangebracht.

Vragen over machinebouw?

Aarzel niet ons te contacteren!

Celine IMA

Céline helpt u graag verder!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Stel je vraag

Questions About machine building?

Don’t hesitate to contact us!

Joris IMA

Céline will help you!

T 050 38 56 66
E sales@ima-nv.be
Ask your question